International Hammer Challenge on lauantain osalta saatu päätökseen. Myöhään lauantai-iltana saatiin päätökseen A-finaalin ensimmäinen kierros ja sunnuntaina pelit jatkuvat toisella kierroksella klo 10.00 alkaen.  

A-finaalien avauskierroksella keilattiin paras viidestä otteluita, ja lopulta 18 keilaajaa eteni jatkoon huomiselle toiselle kierroksella, johon mukaan tulevat sunnuntaina myös karsinnan 14 parasta keilaajaa.

Linkki: A-finaalin ensimmäisen kierroksen tulokset

Yksi jatkoon edenneistä keilaajista oli keväällä junioreiden EM-kilpailuissa loistanut Markus Lahti, joka voitti omassa ottelussaan Anton Anderssonin 3-1.

– Hyvä fiilis on totta kai tämän jälkeen ja hyvää peliä oli. Nämä matsipelit ovat kivoja, kun näitä ei niin usein pääse keilaamaan, Lahti kertoi pelin päätyttyä.

Ottelut etenivät lauantai-iltana eri tahtiin. Lahden ja Anderssonin keskinäinen ottelu oli ensimmäisenä taputeltu.

– Heitin, kun oli oma vuoro ja Anton teki pitkälti saman, Lahti perusteli nopeaa toimintaa.

Finaalien seuraavilla kierroksilla pelitapa säilyy samana välieriin saakka, eli seuraavillakin kierroksilla pelataan paras viidestä otteluita.

– Toivotaan, että vielä paremmin saisi pidettyä oman laukauksen kasassa, kun tässä pelissä meinasi vähän lähteä laukalle, mutta onneksi katsomosta tuli tutuilta hyviä vinkkejä. Huomenna ollaan valmiina tuli sitten vastaan kuka tahansa, Lahti sanoo.

Sunnuntaina pelataan IHC:n ratkaisuhetket ja huomenna illalla on selvillä historian ensimmäinen IHC-voittaja. Pelit jatkuvat klo 10.00 A-finaalien toisella kierroksella ja pelit lähetetään suorana kilpailujärjestäjän YouTube-kanavalla.

Sunnuntain aikataulu:

10.00: A-Finaali vaihe 2
13.00: A-Finaali vaihe 3
15.00: A-Finaali vaihe 4
17.30: Välierät
18.00: Loppuottelu

Lauantain pelien aikaisempi seuranta 

B-finaalit

Linkki: B-finaalin toisen kierroksen tulokset

B-finaalit on saatu päätökseen, ja kuten tuloslinkistä näkee, A-finaalien ensimmäiselle kierrokselle jatkavat: nuoret: Mila Nevalainen, Magnus Mittet ja Nooa Vilokkinen, yleinen: Rami Mukkula, Anna Andersson ja Niko Oksanen, seniorit: Tero Virtanen, Jouni Helminen ja Peter Strömberg.

Linkki: B-finaalin ensimmäisen kierroksen tulokset

B-finaalien ensimmäinen kierros on saatu päätökseen ja seuraavalle kierrokselle etenivät: Yleinen: Mathias Ankerdal, William Berggren, Niko Oksanen, Anna Andersson, Teemu Putkisto ja Rami Mukkula. Seniorit: Tero Virtanen, Teemu Raatikainen, Peter Strömberg, Kai Virtanen, Jouni Helminen ja Jouni Mäenpää. Nuoret: Nooa Vilokkinen, Roni Leskinen, Tiiamari Laukkanen, Magnus Mittet, Topi Myllymäki ja Mila Nevalainen.

Karsinta päätökseen 

Viimeisessä karsintaerässä Tanskan Mikkel Sörensen raivasi tiensä 14 parhaan joukkoon tuloksella 1366, joten Sörensen jatkaa suoraan sunnuntaille A-finaaliin toiselle kierrokselle. Toisena erän tuloksissa oli Joonas Jähi, jonka tulos 1335 riitti karsinnan 22. sijaan ja Jähi nähdään mukana A-finaalin ensimmäisellä kierroksella.

Karsinta on kokonaisuudessaan saatu päätökseen ja tässä lopulliset tulokset:

IHC:n karsinnan kaikki tulokset

Historian ensimmäisen International Hammer Challengen karsinnan ykköstulos oli Dan Östergaard Poulsenin 1436. Top 14 saa lauantaina vapaaillan ja heidän pelinsä jatkuvat sunnuntaina A-finaalin toisella kierroksella. sijat 15.-41. pelaavat tänään illalla noin klo 21 alkavassa A-finaaliin ensimmäisellä kierroksella. Seuraavaksi keilataan B-finaalin kaksi vaihetta, jonka pelaajat näkee myös edellä mainitussa tuloslinkissä. B-finaaliin etenee 36 kelaajaa, eli 12 kustakin kolmesta kategoriasta seniorit, yleinen ja nuoret.

Nyt tästä eteenpäin muuttuu myös pelin henki täysin, kun karsinnan jälkeen pelataan pelaaja pelaajaa vastaan -otteluita. B-finaaliin ensimmäisellä kierroksella pelaajat keilaavat paras kolmesta ottelut, 1. vs 12. jne. Voittajat etenevät B-finaalin toiselle kierrokselle, jossa myös pelataan paras kolmesta ottelut ja voittajat etenevät A-finaalin ensimmäiselle kierrokselle.

B-finaalin ensimmäinen kierros käynnistyy radanhoidon päätteeksi klo 17 jälkeen. Seuraa finaalivaiheita kilpailujärjestäjän livelähetyksestä!

Aamupäivän erä

Lauantai käynnistyi aamulla klo 9.00 toiseksi viimeisellä karsintaerällä. Siinä tehokkain keilaaja oli Sanna Oksanen tuloksella 1348, joten Oksanen jatkoi suomalaisten naiskeilaajien loistavasti edennyttä turnausta.

– Toiseen sarjaan tuli 166 pistettä ja siinä mietin, että jaahas. Hyvin radat olivat tänään kuitenkin hallussa ja pallo toimi kuin unelma, joten vaikeudet olivat tänään tekniikasta kiinni. Lopulta sain pelattua hyvää ehjää peliä ja sillä tuo tulos tuli. Hienoa nähdä myös, että muillakin naisilla peli kulkee täällä hyvin.

Suomalaisten naiskeilaajien huippunimiin lukeutuva Oksanen on muutenkin palannut rytinällä radoille esikoislapsen syntymän jälkeen.

– Tosi paljon olen keskittynyt fysiikkatreeneihin ja iso asia itselleni on varmasti se, että nautin ihan uudella tavalla kilpailuista. Perhe edellä mennään, ja nyt osaan nauttia niistä kisoista, joissa pelaan, Oksanen kertoo.

Aamuerässä Oksasen jälkeen tuloksissa oli tanskalainen Maria Gerding tuloksella 1337 ja kolmantena Santtu Tahvanainen tuloksella 1319. Linkki: aamuerän kaikki tulokset.

Seuraavaksi pelataan klo 13.00 alkava viimeinen karsintaerä, minkä jälkeen tiedämme finaalivaiheisiin etenevät pelaajat. Livelähetykset jatkuvat tosiaan myös kilpailujärjestäjän YouTube-kanavalla.

Linkit:

Tulokset 

Live stream

International Hammer Challengen kotisivut ja eräkohtaiset tulokset

Kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

Rataolosuhde 

Tarkemmat tiedot turnauksen kilpailueristä, pelimaksuista, palkinnoista ja säännöistä

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela