Suomen nuorten joukkue nappasi selvän voiton Suomi-Ruotsi-maaottelussa lukemin 9814-9336. Perjantaina International Hammer Challengessa saatiin myös karsinnan uusi kärkitulos, kun Tanskan Dan Østergaard Poulsen keilasi ison tuloksen 1436.

Iltaerän ohessa keilattiin tosiaan kahdeksan pelaajan epävirallinen Suomi-Ruotsi-maaottelu, jossa molempien maiden joukkueissa pelasi lahjakkaita alle 21-vuotiaita maajoukkuekeilaajia. Ruotsia edustivat  Alex JokiKevin MelinAlvin KvarnströmCarl EklundRobin NobergAnton AnderssonNicole Layrisse ja Elissa Mehmet. Suomen joukkueessa pelasivat Mila NevalainenTiiamari LaukkanenRoni LeskinenKaro HilokoskiLenni Juutilainen,  Simon TissarinenLuukas Väänänen ja Rami Mukkula.

Lopulta suomalaispelaajat nappasivat selvän voiton 48 sarjan pelissä lukemin 9814-9336. Suomen tehokkain pelaaja oli Karo Hilokoski kuuden sarjan tuloksella 1317.

– Olihan tämä jännittävä kokemus, joka antoi erän pelaamiseen lisäkipinää. Itselleni tämä oli vielä ensimmäinen kilpailu maajoukkuepiireissä, joten siinäkin mielessä todella miellyttävä tapahtuma. Löysin hyvän paikan pelata uretaanilla ja sain tänään hyvää toistoa sekä pidempääkin kaatojonoa. Huomasin, että tällaisessa maaottelussa voittamisen tahto nousee pintaan ja se luo tahdonvoimaa peliin lisää, Hilokoski kertoi erän päätteeksi.

Iltaerässä Suomen maajoukkuekeilaajat olivat muutenkin vahvasti esillä. Erän ykköskeilaaja oli Suomen naisten maajoukkuekeilaaja Ani Juntunen tuloksella 1368, joka riittää tässä kohti turnauksen kokonaistuloksissa kuudenteen sijaan. Toisena erän tuloksissa oli Tomas Käyhkö 1363 pisteellä. Erän kolmanneksi ylsi Lassi Aalto pistein 1355.

Perjantain iltapäivän erässä nähtiin puolestaan kilpailun uusi kärkitulos, kun Tanskan Dan Østergaard Poulsen onnistui omassa pelissään loistavasti ja tykitti lukemat 1436 (255, 249, 253, 215, 231 ja 233). Tanskan maajoukkuekeilaaja on tuttu näky Suomessa Ballmaster Openeissa.

– Eilen sain jo hyvää ideaa pelaamiseen ja pystyin toteuttamaan sitä tänään eilistä paremmin. Tuntui, että löysin reunasta hyvän paikan pelata, minkä jälkeen tein tarvittavia siirtymisiä vasemmalle sarjojen aikana. Hienoa olla taas Suomessa. Monesti minulla on vaikeuksia täällä radoilla, mutta tänään sain ison onnistumisen, Østergaard Poulsen kuvaili.

IHC:n rataolosuhde on läpi turnauksen aiheuttanut päänvaivaa pelaajille, mikä on näkynyt erityisesti siinä, että viimeiset sarjat ovat tuottaneet ongelmia pelaajille.

– Luulen, että se johtuu pitkälti siitä, että tässä turnauksessa pelaajien pitää liikkua kuuden sarjan aikana selvästi ylemmäs, minkä jälkeen taskuun on vaikeampi osua ja sen jälkeen helposti kymppikeilaa jää pystyyn, Østergaard Poulsen näkee.

Myös tanskalainen nauttii kesäisestä Suomesta.

– Olen kylläkin talvi-ihmisiä, mutta on todella mukavaa vaihtelua päästä Taliin elokuussa pelaamaan. Tämän tuloksen myötä otan huomenna vapaata ja pyrin olemaan sunnuntaina parhaassa mahdollisessa iskussa finaalipeleihin.

Perjantain ensimmäisessä erässä nähtiin hieno onnistuminen, kun päivän avauserän ykkösnimi oli kokenut Varkauden Ysisataa edustava seniorikeilaaja Kari Hurri tuloksella 1393. Tuloksella Hurri nousi tuloksissa neljännelle sijalle. Hurrin sarjat tänään: 203, 265, 214, 243, 225 ja 243.

– Eilen illalla kävin opetelemassa, että mikä olisi hyvä heittotapa tässä turnauksessa ja hyvä irrotustapa tähän keliin. Toiseksi viimeisessä sarjassa sainkin ison tuloksen ja oikeastaan sillä idealla lähdin tänään pelaamaan. Paketti pysyi hyvin kasassa loppuun asti. Vain yksi tyhjä tuli tänään ja se auttoi paljon. Hyvin onnistuin tänään keskittymään heittoihin, vuoden 2016 miesten Suomen mestari Hurri kertoi.

IHC huipentuu viikonloppuna finaalipeleihin. Lauantaina keilataan vielä kaksi karsintaerää klo 9 ja klo 13. Tämän jälkeen klo 17 pelataan B-Finaaliin ensimmäinen ja heti perään klo 18.30 B-finaalin toinen vaihe. B-finaalissa pelaa yhteensä 36 pelaajaa, 12 parasta kustakin kategoriasta: Seniorit (vähintään kaksi
näistä tulee olla Super senioreja +60), 20-49 vuotiaat ja nuoret (vähintään kaksi näistä tulee olla junioreja -16), jotka eivät yllä karsinnassa suoraan 41 parhaan joukkoon.

Klo 21 lauantaina ohjelmassa on vielä A-Finaaliin ensimmäinen vaihe.  Karsinnan 14 parasta etenevät suoraan sunnuntaille A-finaalin toiseen vaiheeseen.

Linkit:

Tulokset 

Live stream

International Hammer Challengen kotisivut ja eräkohtaiset tulokset

Kilpailuerät ja ilmoittautuminen 

Rataolosuhde 

Tarkemmat tiedot turnauksen kilpailueristä, pelimaksuista, palkinnoista ja säännöistä

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela