Sunnuntain ensimmäisessä erässä Jenni Heino kiilasi toiseksi tuloksella 1369. Toisessa erässä ei kärkituloksia hätyytelty.

Päivän ensimmäinen erä oli suunnattu naisille ja alle 200 keskiarvon pelaajille. Kärkipaikan otti Jenni Heino, vaikka aloittikin 179 sarjalla.
– Tämä oli toinen pelini. Ensimmäisen tulosta en taida edes muistaa, sen verran huonosti meni. Näin Käyhköä eilen, sain häneltä pari vinkkiä ja sain niitä hyvin toteutettua. Alussa oli vaikeuksia heiton kanssa mutta sitten sain parempia heittoja. Tyytyväinen olen tulokseen, vielä en tiedä tulenko uudelleen pelaamaan.

Palkitut naiset Jenni Heino, Ani Juntunen (erän 7. tulos 1229) ja Heidi Manninen (erän 8. tulos 1223).

Samassa erässä palkittiin myös kolme parasta alle 200 keskiarvon pelaajaa: Topi  Myllymäki (erän viides, tulos 1262), Tero Virtanen (erän kuudes, tulos 1233) ja Reetta Neuvonen (erän yhdeksäs, tulos 1209).

Sunnuntain toisessa erässä kolmen sarjan jälkeen Jouni Helminen oli hyvässä vauhdissa 717 tuloksella. Neljäs sarja 156 ja kun kahdessa viimeisessä sarjassa ei suurempia sarjoja tullut, lopputuloksella 1259 erän toinen sija. Henry Laine oli erän paras 1306 tuloksella.

– Alussa ei ollut oikein vaikeuksia, se oli ihan ok pelaamista. Huonoja heittoja tuli. Paremmalla pelaamisella sai isompia sarjoja. Kaksi isoa sarjaa ei oikein riitä täällä. Pitäisi varmaan saada ainakin kolme isoa sarjaa. Ensi viikonloppuna uudet yritykset, tuumasi Henry.

Parhaina senioreina palkittiin Jouni Helminen, Mika Luoto (erän kolmas, tulos 1249) ja Tero Virtanen (erän kuudes, tulos 1239).

Laskennallinen ennuste viiden pelatun erän jälkeen on A-finaaliin eli 41 joukkoon 1254. B-finaaleihin yleisessä 1221, junioreissa 1220 ja senioreissa 1211.

B-finaalin ennusteissa ei ole huomioitu paljonko ko kategoriassa on heittäneitä ja paljonko vielä heittämättä. Oletettavasti merkittävää heittoa ennusteeseen ei kuitenkaan synny, koska esim. superseniorien eli tutummin veteraanien erä on vielä pelaamatta. Toisaalta ulkomaalaisista pelaajista iso osa on alle 20-vuotiaita eli sielläkin paljon on vielä pelaamatta. Muutos A-rajassa vyöryy heti B-rajoihin eli ennustaminen ei ole niin helppoa kuin esim. Brunswick Ballmaster Openissa, kertoo Kai Virtanen.

Maanantaina on lepopäivä, tiistaina tiedossa kaksi erää. Klo 13 on nimetty superseniorieräksi (+60). Klo 17 pelataan toinen erä, siinä ei ole erikoispalkintoja tarjolla, vain finaalipaikkoja.

Linkit:

Tulokset 

Live stream

Kuvat: Kai Virtanen
Teksti: Tiina Viljakka