PBA palasi takaisin New Jerseyn North Brunswickiin piipahdettuaan muutamaksi päiväksi Delawaren puolella parikisassa. Nyt keilattiin Players Championshipin välieriä ja siellä Kevin McCune jatkoi yllätyksiään ja pudotti Anthony Simonsenin suoraan sarjavoitoin 2-0. Jakob Butturff ja Bill O’Neill puolestaan tarvitsivat uusintaruudut ennen ratkaisun löytymistä.

McCunen, jota Foxin selostajat Rob Stone ja Randy Pedersen toistuvasti kutsuivat Eugeneksi isänsä mukaan, ja Simonsenin matsin ensimmäinen sarja oli melko pian ohi. Molemmat miehet keilasivat oikeaa lyhyempää Carter-hoitoa uretaanipallolla ykkösmerkistä ja aloittivat tuplalla ja paikolla. Simonsen keilasi myös pitkää Weber-keliä ykkösmerkistä, McCune nelosesta. Viidenteen ruutuun Simon heitto jäi vajaaksi ja jätti 2-4-10 reiän. McCune vastasi heittämällä lisää kaatoja ja lopulta hän teki 227. Simo ryhtyi jo varhain kokeilemaan uusia kikkoja ja jäi pisteisiin 171.

Toinen sarja alkoi Kevinin kymppimissillä. Siihen sitten päälle tripla. Anthony aloitti triplalla, mutta missasi neljännessä 3-6-9-10 kuvion ja puolivälissä McCune johti kolmella pisteellä. Simonsen ei saanut loppuun tarvittavia kaatoja ja McCune teki tuplan ja triplan ja vaikka väliin jäi 2-4-10 reikä, voitti hän toisen sarjan 225-196 ja eteni sunnuntain loppuotteluun. Simonsen ei ollut McCunen ainoa iso saalis tässä kilpailussa. Aiemmin hän kaatoi ykkösrankatun EJ Tackettin.

Toisessa välierässä O’Neill keilasi molempia ratoja reaktiivipallolla ja se tuntui olevan oikea ratkaisu hänelle. Muutaman paikon jälkeen alkoi kaatojono, joka meni viimeiseen ruutuun saakka ja tuotti sarjan 239. Vasuri Butturffin käytössä oli uretaanipallo molemmilla radoilla. Heti alkuun tuli 3-7-9 tyhjä ja hän jäi takaa-ajajaksi. Ero sen kuin kasvoi ja lopussa hän jo valmistautui seuraavaan sarjaan. Ensimmäiseen tuli 175.
Toiseen sarjaan Butters vaihtoi vasemmalle radalle reaktiivin ja tulosta alkoi syntyä. Alusta alkaneelle kaatojonolle tuli mittaa seitsemän ennen kuin seiskakeila sen katkaisi. BillyO ei antautunut, triplan jälkeen hänelle jäi 3-6-10 kuva, jonka hän paikkasi. Sitten toinen tripla, kymppipaikko ja neljä kaatoa. Jakob tarvitsi viimeisessä ruudussa kaadon ja ehjän voittoon, hän teki kaksi kaatoa. Toinen sarja merkittiin Butturffille komeasti 264-256 ja mentiin kahden ruudun uusintaan.
Sen aloitti O’Neill kahdella huonolla heitolla, mutta kahden keilan paikon hän sentään sai aikaan. Butturff paukkasi kaadon, sitten toisen. Kolmas heitto meni aivan nokkaan, mutta kaikki keilat lähtivät, viimeisenä kuutonen. O’Neill käänsi katseensa pois tuskissaan nähtyään voiton karkaavan Butturffille pistein 59-24.

Kimberly Pressler kyseli Jakobilta tuntoja ennen äitienpäivän loppuottelua. Butters vastasi: ”Jos äitini olisi täällä, hän kehottaisi minua ottamaan rennosti.”

Loppuottelu keilataan sunnuntaina klo 20 Suomen aikaa. Pelitapana matsissa on paras viidestä.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA
Tulokset
Players Championshipin sivuille
PBA:n sivuille