Round robin on pelattu sijoitussarjoineen ja PBA Roth/Holman kilpailussa on löydetty ne neljä paria, jotka keilaavat porraspeleissä aamuyöllä. Ikävä kyllä Santtu Tahvanainen/Sean Lavery-Spahr eivät ole noiden neljän joukossa. Santtu ja Sean keilasivat hienon toisen puolikkaan round robinissa. He voittivat neljä kuudesta ottelustaan ja tekivät myös hyvää tulosta. Jo illan toisen sarjan jälkeen he nousivat neljänneksi, tippuivat sitten viidenneksi ja sijoitussarjan tappion myötä lopulliseksi sijoitukseksi tuli kuudes.
Suomalais-texasilaisen parin iltapäivän aloitus oli komea. Ensimmäisessä ottelussa Benjamin Martinez/Nate Stubler-paria vastaan meidän parimme oli lievästi tappiolla kaatorikkaassa ottelussa, kunnes Stubler livautti missin 4-7 keiloista. Tämä avasi oven Santulle ja Seanille. Heidän oli vietävä kaatojononsa loppuun saakka ja niinhän he tekivät. Sean korvasi aiemman kymppimissinsä tekemällä vähän väkisin kolme kaatoa kymppiruutuun ja ottamalla joukkueelleen 267-256 voiton ja 30 bonuspistettä. Toisessa sarjassa kyytiä saivat edelliseen sarjaansa 300 keilanneet Andrew Anderson ja Kris Prather. Jälleen jäi Lavery-Spahrille kymppi kaatojen väliin, nyt hän sen paikkasi ja Santtu kruunasi sarjaksi 278. Kolmas sarja ei sujunut enää samaan tahtiin, Sean aloitti isolla 3-4 reiällä ja Santulle jäi 3-9-10 kuva, joka ei lähtenyt. Vastassa olleet Matt Kuba/Michael Davidson tekivät oman tyhjänsä, 2-8-10. Lopputriplalla jenkit kukistivat meidän parimme 207-202. Kaksinkertainen tämän kilpailun voittajapari Kyle Troup/Jesper Svensson kaatui ilman dramatiikkaa 226-208 samoin kuin parin vuoden takaiset voittajat Sean Rash/Matt Ogle 248-199.
Oli sijoitussarjan aika. Santtu ja Sean kohtasivat Billmon, siis Bill O’Neill/Jason Belmonte-kaksikon. Vahvistettu suomalaisjoukkue oli viidentenä vain kymmenen pistettä neljännestä sijasta. Mukaan päästäkseen oli seuraava matsi voitettava. Ottelu alkoikin hyvin kolmella kaadolla Santun loftatessa palloa radalle neljän metrin päähän. Sitten jäi Seanille 3-6-10, jonka hän paikkasi. Heti perään Santtu läväytti 4-6 reiän. Billmo aloitti kolmannesta ruudusta kaatojonon, joka venyi seitsemään asti ja kun Seanilta hukkuivat kaadot, vei Belmonte/O’Neill voiton ja paikan porraspelissä lukemin 241-213.

Packy Hanrahan ja Mitch Hupé pitivät ylivoimaisen ykköspaikkansa loppuun saakka. Rash/Ogle nousivat lopussa kakkosiksi, Dom Barrett ja Anthony Simonsen sijoittuivat kolmansiksi ja Billmo siis neljänneksi. Jakob Butturff ja Matt Zweig jäivät porraspelistä 14 pisteen päähän. Tahvanainen ja Lavery-Spahr jakavat keskenään 5100 dollarin kuutospelkinnon.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA
Tulossivuille
Roth/Holman sivuille
PBA:n sivuille