PBA Roth/Holman turnauksen loppuhuipennus on käynnissä, round robinin ensimmäinen puolikas on keilattu. Viidenneltä sijalta peliin lähteneet Santtu Tahvanainen ja Sean Lavery-Spahr ovat voittaneet vain kaksi kuudesta ottelustaan ja heidän sijoituksensa on hiljalleen hiipunut yhdeksänneksi. Voitot tulivat toiseen sarjaan lukemalla 269 ja neljänteen pistein 247. Kaikki sarjat ovat olleen 200 tai sen yli, mutta sen verran kova on tulostaso, että edes 220 ei aina riitä voittoon ja 30 bonuspisteeseen. Kohtuullisen hyvin kaverukset ovat keilanneet ja mahdollisuus on vielä vaikka mihin. Ero neljänteen porraspelisijaan on vain 104 pistettä ja se ei ole paljoa kuuteen sarjaan ja bonareitakin on jaossa vielä 180 pisteen verran.

Sean keilasi kaikki kuusi sarjaa oikeanpuoleisella radalla, jossa oli hoitona 38 jalkaa pitkä Marshall Holman. Santtu pelasi vasenta rataa, 42 jalkaista Mark Rothia. Lavery-Spahr keilasi kolme ensimmäistä sarjaan uretaanipallolla reunasta ja vaihtoi sitten reaktiiviin. Kaatoja on tullut kivasti, mutta totta kai myös huonoja heittoja on mukaan sopinut. Santtu on käyttänyt reaktiivipalloa alusta alkaen ja pelipaikka nousi pikkuhiljaa ylöspäin, kunnes viidennessä sarjassa hän ryhtyi loftaamaan, heittämään palloa pitkälle ilmassa vasemman rännin päältä. Osuma on ollut hyvää ja kaatoja on tullut kiitettävästi. Varsinkin viidennessä sarjassa Santulla oli hieman huonoa tuuria, kun hänelle jäi hyvästä osumasta ensin imuysi ja viimeiseen ruutuun tuplan päälle hyvästä taskuosumasta seiskakeila. Tuon viidennen sarjan he hävisivät kisaa johtavalle Packy Hanrahan/Mitch Hupé-parille 200-227. Jos ja jos…

Round robinin toinen puolikas alkaa Suomen aikaa klo 21. Neljän parhaan parin porraspeli alkaa klo 1 perjantaiaamuna.

Kuva: 11th frame.com