Uusimmassa blogikirjoituksessaan Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Olli Hossi lähettää kevätterveiset keilailuyhteisölle, mutta kirjoittaa sitä ennen painavaa asiaa jäsenhankinnasta sekä keilailuaktiivisuudesta. 

Kaikki Hossin blogikirjoitukset löydät tästä linkistä. Tuorein kirjoitus luettavissa suoraan tästä:

Puheenjohtajan blogi: Keilailuaktiivisuus ja jäsenhankinta

KUTEN OLEN usein sanonut omani ja liittohallituksemme päätavoite on ollut ja on uusien jäsenten saaminen Keilailuliittomme. Tämä on ilman muuta myös nykyjäsenten etu sillä, mitä enemmän meillä on kilpakeilaajia, sitä enemmän keilahallien kannattaa heihin satsata. Meillä on tätä kirjoittaessani 13.3.23 7916 jäsentä. Ensimmäisellä koronarajoitusten jälkeiselle kaudella 2021–22 saimme 670 uutta jäsentä ja tällä kaudella olemme tähän mennessä saaneet 533 uutta jäsentä. Eli lajimme saa onneksi edelleen koko ajan uutta verta mutta lisää tarvitaan, sillä ikäjakaumamme tietäen vasta noin 950 uutta jäsentä kaudessa tuo jäsenkäyrämme taas nousu-uralle.

Olen usealtakin taholta saanut vahvistuksen, että keilahalleilla syksy 2022 oli ehkä bisnesmielessä parempi kuin mikään aikaisempi kausi pitkään aikaan. Nimenomaan hupikeilailu palasi voimalla takaisin koronavuosien jälkeen. Tämä on hyvä asia, sillä ilman toimivia keilahalleja, meillä ei ole myöskään voi ole keilailua harrastuksena. Keilahallien menestys mahdollistaa myös uusien hallien perustamisen paikkakunnille, joissa sitä ei vielä tai enää ole, jolloin voimme saada myös kilpakeilailun pystyyn noillakin paikkakunnilla

On kuitenkin samalla ensiarvoisen tärkeää, että myös keilahallit ymmärtävät, että hupikeilailu ja kilpakeilailu eivät ole vastakkain vaan tukevat toisiaan, kunhan sillä annetaan mahdollisuus. Keilahallien kannattaa satsata edelleen myös kilpakeilailuun, sillä lisenssikeilaaja on samalla sitoutunut asiakas, joka jatkaa harrastustaan jopa eliniän. Jokainen kilpakeilaaja toimii samalla lajimme henkilökohtaisena markkinoijana pelkästään puhumalla harrastuksestaan. Yksi toimiva malli voisikin mielestäni olla vaikkapa seuraavanlainen. Tässä on elementtejä useammastakin keilahallista:

  1. Arkiaamupäiväisin veteraaneille on ikähyvityksillä omat viikkokisat, joissa osallistujat olisivat samalla vakuutettuja SKL:n jäsenmaksuun kuuluvalla vakuutuksella. Nämä veteraanipelit olisivat samalla virallisia kilpasarjoja uuden rekisteriohjelmamme tukemana, jolloin jokaisen jäsenemme voi seurata kaikkia pelejään ja keskiarvoaan vaikkapa kännykällä.
  2. Arki-iltapäivisin keilahalli voisi täyttyä koululaisten iltapäiväkerholaisista, joista kunta maksaa kulut. Keilahalli voi tällä porukalle ja muutenkin aina nuorille mainostaa hallin omaa junioritiimiä, jonka edulliseen kausihintaan sisältyy halpa viikkotreeni ohjaajineen, kausikortti, tiimin pelipaita ja ensilisenssi, joka mahdollistaa kilpakeilailun ja tarjoaa Keilaaja-lehden. Lisäksi tarjotaan edullista aloituspakettia, jossa mukana omat keilakengät ja oma porattu keilapallo. Viikkotreenien ohjaajina toimivat lajia harrastavat nuoret, jotka saavat korvauksen harjoituskorttina hallilta.
  3. Arki-iltaisin halli tarjoaa hupikeilailua ja samaan aikaa sermin takana on aina myös kilpailueriä ainakin parilla radalla. Jos kilpakeilaajia ei ilmene, radat voidaan myydä hupikäyttöön.
  4. Viikonloppuisin päivisin on myös aina kilpakeilailueriä tarjolla mutta silloinkin osa hallista on tarjolla hupikeilailuun.
  5. Perjantai- ja lauantai-illat kannattaa pääosin varata koko halli hohtokeilailuun, jossa tarjoilu pelaa ja myös kilpakeilaajat ymmärtävät sen ja voivat myös tuoda itse kavereitaan sinne.
  6. Oleellista myös on, että kaikki yllä mainitut hupikeilailuradat ja kilpailuerät näkyvät verkossa ja voi sieltä myös aina varata, jolloin jokainen tietää milloin kannattaa ja voi mennä keilaamaan juuri sitä keilailua, mitä haluaa tehdä.
  7. Eri keilailumuotoja voi tehdä siis myös rinnakkain, kunhan halli voidaan jakaa sermillä miten tahansa kahteen tai jopa useampaan eri osaan.
  8. Kun tähän vielä lisätään, että halli tarjoaa lisäksi edullista kausiharjoituskorttia nuorilla ja toista aikuisille, joita voi siis käyttää aina kun hallissa on tilaa ilman ennakkovarausta, jolloin hallille lisäkustannus on marginaalinen.

Yllä mainittu malli lienee ainakin osiltaan tuttu ja osin monessa hallissa ja paikallisliitossa jo käytössä ja uskonkin, että mallilla ja jopa sen osille sekä hallin käyttöaste ja että kokonaistulot paranevat ja samalla vakioasiakkaiden eli kilpakeilaajien määrä lähtee samalla taas nousuun. Jutellaan halleilla tästä yhdessä lisää.

Hyvää keilailukevättä kaikille!

Terveisin,

OLLI HOSSI

puheenjohtaja