PBA Scorpion Championshipin karsinnan loppuvaiheet olivat suomalaisittain mukavaa katseltavaa. Santtu Tahvanainen teki kolmenteen blokkiin jo kisan toisen täysosumansa. Sen myötä hän nousi kisan kärkeen ja neljännen osion lopuksi hänen nimensä komeili tulosluettelon kolmannella paikalla. Se oikeuttaa hänet paikkaan televisioitavassa porraspelissä ensi tiistaina.

Tahvanaisen kolmas blokki alkoi laadukkaasti ja nousujohtoisesti, hän oli ilmiselvästi jo tottunut uusiin kenkiinsä. Ensin kuuden kaadon jonon avulla 232, sitten viiden ja kolmen kaadon pötköt ja 243. Kolmanteen tahti parani edelleen, tupla ja kuusi kaatoa antoivat 245, vaikka pelipaikka oli jo vasemman rännin päällä ja tähtäys viitosmerkissä. Santtu viskasi palloaan ilmassa suoraan sinne viitosnuolelle. Neljäs sarja oli hurjan näköistä hommaa pallon lentäessä ilmassa kolmisen metriä, mutta joka kerta se kaarsi taskuun ja aina kaikki keilat lähtivät, 300! Viidennessä sarjassa keskittyminen ymmärrettävästi oli hieman laantunut, mutta silti viimeiseen tuli 225. Viiden sarjan tulos oli 1245 (keskiarvo 249,0) ja tuo veto nosti ylöjärvisen ykköspaikalle.
– Nyt alkaa tuntuu aika kotosilta kengät. Kyl ekaa harjottelu vetoo aina vähä varoo vaistomaisesti, mut ei mitää ongelmaa oo ollu, Santtu vastasi kysymykseeni kengistä.
Kysyin myös tuosta pitkälle heittämisestä, loftaamisesta.
– Ja siis eikait tossa, koko kaudenhan tässä on joutunu loftailee enempi tai vähempi, nii alkaa luonnistumaa paremmi ja paremmin. Nii kyl se iha kevyesti lähtee ton verta, mitä nyt tarvinnu nepata, kuului vastaus

Illan peli ei aivan aamupäivän tahtiin yltänyt, mutta jokainen sarja meni päälle parin, 202, 237, 210, 222 ja 226. Viimeinen blokki antoi 1097 (219,4) ja yhteensä Tahvanaisen tulos 20 sarjaan oli 4594 (229,7). Kolmannen sarjan kohdalla EJ Tackett ja Jakob Butturff painelivat ohi, mutta tuon kolmannen sijan Tahvanainen piti loppuun saakka, vaikka Anthony Simonsen aivan kantaan nousikin.

– Eiihä mul mikää hätä ollu, helposti yli 100p oli eroo rajaan. Ja siis vika sarjaha oli mun toiseksi paras sarja tähä blockkii ja hallin vaikeimmalla radalla, kun seinä vieressä ja pitäis koittaa heittää mite heitti, et hyvi selviydytty ja hyvä blocki näin vaikeessa erässä wsob:ta ajatellen, oli loppukommentti.

Viidenneksi mukaan porraspeliin nousi viimeisellä sarjallaan Jesper Svensson. Hän teki 233 ja kun viisi miestä edeltä antoi tilaa, saatiin loppupeleihin toinen pohjoismaalainen.

Tomas Käyhkö oli jo liian kaukana finaaliin päästäkseen ja tavoitteena oli lähinnä pelipaikka World Championshipiin. Hän rullasi kolmanteen peliin 1075 (215,0) ja oli sijalla 32. Neljäs karsintapeli sujui jonkin verran paremmin, 1118 (223,6) ja yhteistulos 4281 (214,1) ja sillä Tomas päätyi sijalle 27. Eroa viimeiseen palkintosijaan, 20. tilaan, jäi 36 pistettä.

Osku Palermaan päivä sisälsi tulokset 1067 (213,4) ja 1011 (202,2). Yhteensä Oden pöytäkirjaan merkittiin 4063 (203,2), minkä mukaan hänet sijoitettiin riville 62. Joonas Jähin kilpailu oli vaisu loppuun saakka. Aamupäivällä tuli 974 (194,8) ja iltasella 952 (190,4). Lopputulos oli 3800 (190,0) ja sijoitus 105.

World Championshipin round robiniin selviää kaksitoista miestä 60 sarjan jälkeen. Nyt kun pelattuna on 40 sarjaa, on Tahvanainen kolmantena, yli 300 pistettä katkon ylläpuolella. Hyvältä näyttää täälläkin. Käyhkö on sijalla 16, eroa finaalipaikkaan on 48 pistettä ja sehän on vähän 20 sarjaan. Palermaalla sinne on matkaa yli 400 ja Jähillä noin 900 pistettä.

World Series of Bowling jatkuu Shark Championshipilla heti torstaina klo 19 Suomen aikaa. Pelitapa on sama, kuin muissakin ”eläinkisoissa”, neljä viiden sarjan karsintapeliä ja siitä viisi miestä kärjestä porraspeliin. Shark-radanhoito on pitkä, 48 jalkaa.