Suomen poikien joukkue Jussi Laine, Roni Leskinen, Markus Lahti ja Luukas Väänänen pelasivat vahvan ja tasaisen joukkuekilpailun avausblokin. Nelikko keilasi sarjat 877, 950 ja 875, eli yhteispisteet 2702, jonka turvin he lähtevät huomenna toiseen kolmen sarjan blokkiin toiselta sijalta. Ruotsin joukkue nappasi kärkipaikan 18 pisteen erolla Suomen joukkueeseen. Eroa viidenteen sijaan Suomen pojilla on huomiseen lähdettäessä 169 pistettä. 

Suomen tasaisen vahvaa tekemistä kuvastaa hyvin se, ettei Suomen joukkueesta kukaan heittänyt kolmen sarjan aikana alle 200 pisteen sarjoja. Markus Lahti jatkoi hienoa turnaustaan ja keilasi kolmeen sarjaan isot pisteet 715. Jussi Laineen saldo oli tänään 677 pistettä, Roni Leskinen keilasi 660 pistettä ja Luukas Väänänen 650 pistettä. Markus Lahti on tässä vaiheessa turnausta All Event -pisteissä kärjessä 9 sarjan tuloksella 2107, KA 234,1.

Radoilla nähtiin tänään keskittynyt poikien joukkue. Valmentaja Juha Immonen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Loistava päivä meille. Selätettiin taas haasteita ja löydettiin niihin hyviä ratkaisuita. Toiseen sarjaan pojille iso tulos ja kolmannessa sarjassa oli hankalampaa, mutta siitäkin saatiin puristettua lopulta hyvät pisteet. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Immonen sanoo.

Roni Leskinen kehui Suomen joukkueen tekemistä radoilla tänään.

– Hyviä heittoja oli kaikilla ja tosi hyvä päivä meille. Hyvä joukkuehenki oli isona syynä siihen, että saimme pelattua joukkueena näinkin tasaisesti kuin tänään. Samanlaista peliä lähdetään hakemaan huomenna, Leskinen sanoo.

Tyttöjen joukkue keilaa seuraavaksi oman joukkuekilpailun avausblokkinsa klo 14.15 alkaen.

Seuraa junioreiden EM-kilpailuita:

Livestream

Tulossivu 

Rataolosuhde

EM-kilpailuiden aikataulu

EM-kilpailuiden kotisivut

Teksti ja kuvat: Henri Havusela