PBA Tournament of Championsin pitkä pelimuoto etenee hiljalleen. Torstai-iltana saatiin keilattua 24 miehen round robinin toinen kahdeksan sarjan osa. Kaikkiaan atleeteilla on nyt keilattuna 34 sarjaa ja jäljellä on vielä kahdeksan RR-ottelua ennen piiitkän porraspelin alkua.

Kun katselee EJ Tackettin keilailua ja tuloksia, on välttämättäkin yhtä mieltä BowlTV:n porukan kanssa, että siinä on tällä hetkellä planeetan paras keilaaja. Tackett on paitsi pitänyt johtopaikkansa, myös karannut muilta jo yli 200 pisteen etumatkalle. 16 mies-miestä-vastaan ottelustaan hän on voittanut 13, vain Anthony Simonsen on pystynyt samaan. Kun lisäksi kaadettuja keiloja on enemmän, kuin kenelläkään muulla, on homma siinä. Tackett vetelee 40 jalan Don Johnson hoitoa kovasti korkealla pelilinjalla. alkuvaiheessa nelosmerkistä ja viimeisissä sarjoissa jo viitosen ja kuutosen välistä. Ja rulla riittää pudottamaan nurkat.

Stu Williams ja Simonsen ovat tasapisteissä kakkosena, mutta siis jo 208 pistettä kärkimiehen takana. Round robinin toisessa osassa Jason Belmonte pääsi jo Tackettin tasolle tuloksissa, mutta kun alku on ollut vaisumpaa, löytyy aussi sijalta kahdeksan ja 450 pistettä EJ:n takana.

Aamuyöllä Suomen aikaa keilataan kolmas kahdeksan sarjan RR-blokki ja sen jälkeen 17 miestä jatkaa kilpailua porraspelissä. Porraspelin ensimmäinen vaihe, jossa mukana ovat miehet sijoilla 13-17, keilataan puolilta öin perjantaina. Se tulee näkyviin jälkilähetyksenä BowlTV:llä lauantaiaamuna klo 4 Suomen aikaa. Toinen ja kolmas vaihe näytetään suorana sunnuntaina aamuyöllä ja viiden parhaan viimeinen vaihe sunnuntaina iltapäivällä klo 18 meikäläisittäin.

 

Pekka Korpi

Tulokset

PBA:n sivuille