Santtu Tahvanaisen taistelu viimeisessä blokissa Jackson Classicissa ei aivan riittänyt finaalipaikkaan. Hieman tahmeasti aloittaneen Santun peli 1308 (keskiarvo 218,0) riitti lopulta kuudenteen sijaan. Alkusarjat 220 ja 197 käytännössä pudottivat hänet porraspeleistä. Sijoitus viimeisessä blokissa heilahteli kuudennen ja seitsemännen paikkeilla. Viidennen sarjan 259 nosti hänet viidenneksi, 53 pistettä viimeisellä porraspelisijalla olleen Tommy Jonesin takana. Kuudes sarja alkoi mukavasti triplalla, mutta neljänteen ruutuun jäi 2-10 reikä, josta mies tempaisi paikkoheitolla kokonaan ohi. Pariin seuraavaan ruutuun ei kaatoja tullut, tupla 7-8 ruutuihin helpotti, mutta kun lisää ei tullut, ei 211 piisannut. Varsinkin kun kokenut Jones teki viimeiseensä 239.

  • Aika nihkeetä/huonoo keilaamista ollu pääosin kolme päivää, et todella tyytyväinen et riitti näinkin pitkälle. Muutenkin hyvä fiilis et pari hyvää kisaa peräkkäin ja pisteet pitäisi jo riittää, ettei ens kaudellakaan tarvii karsia. Nyt nokka kohti Chicagon lentokenttää ja Suomeen vähän lepäilee ja sitten taas takasin, oli Santun viesti kisan jälkeen.

Kärjessä kamppaili parivaljakko, jota BowlTV:n kommentaattori Mike Flanagan kutsui ”planeetan parhaiksi keilaajiksi”, jo kaksi kisaa tänä vuonna voittanut EJ Tackett ja yhden kisan käärinyt Anthony Simonsen. Tackett johti selvänlaisesti kolme sarjaa, mutta neljännessä häneltä hukkui linja ja tulosta kertyi vain 177. Kun samaan aikaan Simonsen äityi mahtavaan sarjaan, 279, johto vaihtui ja vaikka EJ lopussa kirikin, porrasfinaalin korkeimmalle askelmalle selvisi Simo. Tämä kaksikko oli toista sataa pistettä edellä muita. Kolmannen portaan valloitti Shawn ”Candyman” Maldonado, joka hyppäsi tuolle portaalle kahden alkusarjansa, 267 ja 279, ansiosta ja tuo paikka piti loppuun saakka. Vielä paremmin aloitti Jones, jonka kolme ensimmäistä sarjaa olivat 253, 290 ja 258. Pari heikompaa sarja pudotti hänet Maldonadon kannoilta, mutta loppurutistus riitti neljänteen paikaan TV-finaalissa.

Viimeisellä sarjallaan 257 Cody Shoemaker ohitti Tahvanaisen neljällä pisteellä napaten viidennen sijan. Nuo neljä pistettä olivat arvoltaan melkein 200 taalaa kappale, sillä Shoemaker tienasi 6000 dollaria, Santun taskun pohjalle kertyi 5300 Amerikan rahaa.

Porraspeli alkaa klo 1.30 Suomen aikaa perjantaina.

 

Pekka Korpi

Tulokset

PBA:n sivuille