PBA-keilaajilla oli edessään tavallista haastavampi olosuhde Jackson Classicissa, kun rataparille laitettiin eri hoito. Oikealla radalla oli 39 jalkaa pitkä Chameleon ja vasemmalla puolella 44 jalkaa pitkä Billy Hardwick. Mutta pääsääntöisesti miehet tuosta hyvin selviytyivät. Kärkeen 18 sarjan jälkeen nousi kokeneempaan osastoon kuuluva Tommy Jones, joka paukutti kuuteen sarjaan 1508 (keskiarvo 251,3). Hänen kokonaissaldonsa on 723 pistettä päälle parivauhdin, keskiarvo 240,2. Kakkosena on EJ Tackett 26 pistettä perässä. Kärkikolmikon täydentää Anthony Simonsen, joka on Jonesia 54 pistettä jäljessä.

Santtu Tahvanaisen päivä JAX60-keilahallissa Michiganin Jacksonissa oli kaksijakoinen. Ensimmäiset kolme sarjaa pallo kulki haluttua linjaa ja kaatoja tuli. Kolmella sarjalla Santulla oli koossa komeasti 777, kuten Aarre Asialan muinainen pituushypyn Suomen ennätys. Toiseen sarjaan tuli alkupaikon jälkeen kymmenen kaatoa ja tulosta 288. Neljännessä sarjassa sitten kaikki meni poskelleen. Ensimmäiseen ruutuun loksahti 3-4-6-7-10 reikä. Toiseen sama kuva ilman kuutosta. Molemmista tuli tietysti tyhjät. Neljänteen ruutuun lipsahti 2-4-10 reikä, joka jäi paikkaamatta. Viidennen ruudun ison reiän Santtu paikkasi, mutta tempaisi sitten kympistä ohi. Viimeisen ruudun kaadot pelastivat sarjaksi 170. Kaksi viimeistä menivät taas mukavasti päälle 220 tahtia. Kolmanteen blokkiin kertyi tasan 1400 pistettä. Yhteensä Tahvanaisella on tulosta 528 päälle parin (229,3) ja se riittää yhdeksänteen sijaan. Eroa ensimmäiseen pudonneeseen, Kyle Troupiin, oli 101 pistettä. Aamuyön kuuden sarjan blokissa pitää keilata itsensä 12 parhaan joukkoon, mikä on jopa todennäköistä. Viimeinen katko on neljänteen sijaan ja sinne on eroa nyt 131 pistettä, eli kiirettä pitää.

  • Ei siinä neljännessä mikää niksahtanu, pari reikää ku huomattavasti erilaiset radat ja päälle vielä pari huonoo avausta nii pari reikää lisää ja sit tuli loput et ei siinä mitää sen syvällisempää käyny, kertoili Santtu pelin jälkeen ja jatkoi
  • Joo ei tässä mikää hoppu, jos alkais jossai kohtaa keilaa hyvin, tähän mennessä kun 13 paikattavaa missiä, nii on ihme et on noinki korkeella.

Osku Palermaan päivä jatkui edellisen malliin. Ei pitkiä jonoja, eikä isoja sarjoja. Muutama tyhjäkin pöytäkirjoihin kertyi, tulosta merkittiin tähän blokkiin 1247 ja se ei näissä karkeloissa piisannut mihinkään. Oden kokonaistulos oli 236 päälle paritahdin (213,1) ja se riitti sijalle 47 ja sitä myötä hänen kilpailunsa päättyi tähän. Palermaalla on paikka ensi viikon Tournament of Championsiin, joten toivotetaan hänelle onnea sinne.

Jacksonissa keilataan ensi yönä Suomen aikaa kuusi sarjaa, jonka jälkeen porukka pienitään puoleen. 12 parasta keilaavat vielä kuusi sarjaa, joiden avulla haetaan neljä porraspeleihin etenevää miestä. Viimeiset vaiheet pelataan torstai-iltana ja perjantaina aamuyöstä.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

Tulokset

PBA:n sivuille