Jackson Classic kilpailu Michiganissa etenee, ja suomalaisittain mukavissa merkeissä. Santtu Tahvanainen latoi toiseen karsintablokkiin mukavat lukemat 1411 (keskiarvo 235,2), jonka avulla hän nousi kilpailussa sijalle 12, eli mukavasti mukaan 24 jatkajan joukkoon. Karsintaa on vielä jäljellä kolmas kuuden sarjan blokki. Santun ero jatkorajaan on 50 pistettä.

Aamuyön toinen osio keilattiin 44 jalkaa pitkällä Billy Hardwickin mukaan nimetyllä hoidolla. Jatkossa kilpailun vaativuus nousee, kun käyttöön tulee kaksoishoito niin, että rataparin vasemmanpuoleisella radalla on Hardwick-keli ja oikealla puolella 39 jalkaa pitkä Chameleon.

Osku Palermaan peli ei vieläkään auennut, hän keilasi toiseen osioon 1297 (216,2), jonka avulla hänen sijoituksensa pysyi suunnilleen ennallaan rivillä 42. Eroa jatkopaikkaan on kuitenkin jo 89 pistettä.

Toisen pelin suurin nousija oli EJ Tackett, joka paukutti 1540 (256,7). Tuolla tuloksella hän nousi kaukaa kolmanneksi listalla. Ensimmäisen blokin toiseen ja kolmanteen sarjaan hän sai aikaan vain lukemat 149 ja 183. Loppu onkin sitten kulkenut kovaa, huonoin sarja on sen jälkeen ollut 233. Tackett on naureskellut omalle kaudelleen, että hän voittaa joka toisen kisan ja on joka toisessa viimeinen. Ihan noin se ei ole mennyt, mutta neljästä kisasta hän on voittanut kaksi ja jäänyt kaksi kertaa rahasijojen ulkopuolelle. Nyt viidennessä kilpailussa olisi sen voiton vuoro. Kärjessä kiitää edelleen Anthony Simonsen tuloksellaan 523 pistettä yli parivauhdin (243,6). Englannin Richard Teece veteli peräkkäisten sarjojen eroksi 109 pistettä, 191 ja 300. Hän keilaa neljäntenä. Onnittelut Rikulle viimeviikkoisen naimisiinmenon vuoksi.

Kolmas karsintapeli alkaa Suomen aikaa klo 18, siinä porukkaa harvennetaan 24:ään. Aamuyöllä keilataan neljäs blokki, jonka jälkeen joukko vähenee 12:a. Seuraavalla blokilla löytyvät sitten neljä porraspelaajaa.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

Tulokset

PBA:n sivuille