PBA Wichita Classicin Dragon-ratahoito osoittautui lopussa kinkkiseksi. 45 jalkaa pitkä olosuhde aloitettiin yleensä kolmosnuolen tienovilta ja siitä sitten noustiin hiljalleen ylemmäs. Suurin osa miehistä keilasi lopussa viitosmerkistä. Viimeisissä sarjoissa, kun öljyä oli kulunut pois, keli muuttui vaikeaksi ja se näkyi ikävästi mm. suomalaisten tuloksissa.

Santtu Tahvanainen keilasi hienon päivän. Tulosta kertyi 1343 (keskiarvo 223,8), ja se riitti kirkkaasti 22 jatkajan joukkoon. Päivän mittaan Santtu kävi parhaimmillaan kolmantena, tehtyään 265, ja sillä paikalla hän oli myös ennen viimeistä sarjaa. Se osoittautui sitten vaikeaksi, vain 177, ja sillä ylöjärvinen putosi listalla seitsemänneksi. Yhteistulosta on 4152 (230,7). Eroa taakse 12 round robiniin menijän katkoon on 112 pistettä ja eteen neljänteen, porraspelipaikkaan, vain 12 pistettä. Eli hyvin ovat pullat uunissa.

Osku Palermaa taisteli hurjasti jatkopaikasta, mutta aivan se ei riittänyt. Viiteen sarjaan Osku teki 1134 (226,8) ja ennen viimeistä sarjaa eroa jatkoon oli vain 20 pistettä. Se viimeinen oli sitten vaikea. Toiseen ruutuun napsahti 4-6 reikä, eikä tarvittavia kaatoja tullut. Tuplan avulla Ode sai 194, mutta se ei piisannut. Yhteistuloksella 3897 (216,5) hän jäi sijalle 27 vain vaivaiset 33 pistettä palkintorahoilta.

Osku viestistä kuulsi raju pettymys:

  • Kokeilin viimeisessä sarjassa ylempää ekan ruudun. Ei siin pillit mitään, niin menin oikealle. Kaverit olivat vieneet pois öljyn. Tiesin että siinä ei ole tilaa yhtään, mutta ei ylhäälläkään, niin tuosta olisi voinut tuurilla tulla jotain, kun on vielä kulmakin puolella.
  • Lopetettiin rataparille, joka oli yhden vasemmalle siitä mistä lähdettiin toistamiseen putkeen, ja ikävä kyllä tuolla parilla aloittivat jonkin verran ylempää kuin muut, ja aika peittona. Se on semmosta joskus…
  • Viides sarja vitosesta pidemmälle heittäen. Tässä vaiheessa aika moni ratapari on aika kehnossa kunnossa. Ei montaa keilaajaa, jolla tässä vaiheessa asuu pallo pesän alueella.

Karsinnan ykköseksi keilasi viimeisen 287-sarjan myötä Jakob Butturff, tosin tasapistein Dom Barrettin kanssa, 4243 (235,7). Jason Belmonte on tuota kaksikkoa jäljessä vain kuusi pistettä. Viimeinen jatkoon päässyt, ja rahapalkinnon saaja, on Josh Blanchard, 3933.

22 miestä keilaa Suomen aikaa aamuyöllä vielä kuusi sarjaa, jonka jälkeen 12 kärjestä jatkaa perjantaina round robinilla. Sen jälkeen neljä ukkelia keilaa porraspelin.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

Tulokset

PBA:n sivuille