Tomas Käyhkön toinen karsintablokki PBA Shawnee Classicissa ei ollut yhtä loistokas, kuin ensimmäinen. Toisen pelin puolivälissä jopa varmalta näyttänyt jatkopaikka oli uhattuna. Lopun ryhdistäytyminen kuitenkin riitti antamaan toiseksi viimeisen paikan round robinissa.

Kohtuullisen avaussarjan, 222, jälkeen tuli pari vaisumpaa sarjaa, 193 ja 191. Yli sadan pisteen rako karsintarajaan kapeni kovaa vauhtia. Neljänteen sarjaan peli taas parani ja tauluun tuli 226, mutta ympärillä keilattiin silti kovempaa. Viidennessä sarjassa lukko tuntui aukeavan, kun kaatoja tuli peräkkäinkin. Sarja 244 antoi hieman hengitystilaa. Kuudenteen sarjaan Tomas, Santtu Tahvanainen ja Anthony Simonsen siirtyivät hallin toiseen päähän rataparille 3-4. Siellä Tomaksen pelin mureni pahan kerran. Neljään viimeiseen ruutuun hän teki kolme tyhjää, tupla kymppiruudussa pelasti sarjaksi 171. Radoista se ei ollut kiinni, koska Santtu teki 256 ja Simonsen päälle 240.

Seitsemännessä sarjassa oikeakätisten pelipaikka oli noussut jo kuutosmerkin seutuville, palloa heitettiin radalle vasemman rännin päältä. Tomas sai linjan kohdalleen, tuplan ja neljän jonon siivittämänä syntyi 233, jolla hänen tuloksensa oli 366 pistettä päälle parikurssin. BowlTV:n selostaja Mike Flanagan lupasi jatkopaikan lukemalla +375. Tomaksen viimeinen sarja alkoi mukavasti kolmella kaadolla. Sitten huono heitto jätti pystyyn keilat 9 ja 10 ja siitähän tuli tyhjä. Toinen tripla nosti toiveet korkealle. Kolme viimeistä avausheittoa osuivat taskuun, mutta kaikista jäi pystyyn kymppikeila. Sarjan tulos 224 antoi Käyhkön lopputulokseksi 3590 (keskiarvo 224,4). Sillä Tomas sijoittui B-erässä seitsemänneksi. Sitten vain jäätiin odottamaan A-erän peliä ja tuloksia. Toiseen peliin Käyhkö teki 1691 (212,4). Erän jälkeen Käyhkön viesti oli:

– Aika huono keilailupäivä. Tänään oli vähän erilaista, huonompaa keilaamista, väärä pelitapa ja pää ei toiminu oikein kunnolla. Paikkaamisen kanssa on välillä ollut vähän ongelmia ja kun se kerran ohi menee, niin epävarmuus iskee. Toivotaan että riittää ja sen jälkeen on sarjoja sen verran jälellä että kaikki taas mahollista.

Ja kyllähän tuo tulos lopulta riitti, sijalle 11, kun jatkoon round robiniin etenee 12 parhaan tuloksen tehnyttä pelaajaa. Lopulta eroa katkorajaan jäi 31 pistettä. Käyhkön ero neljänteen tilaan, jolla pääsee porraspeliin, on 82 pistettä. Ykköspaikan karsinnassa piti englantilainen Stuart Williams tuloksella 3868 (241,8). Stu karkasi yhdessä vaiheessa satakunta pistettä, mutta lopussa EJ Tackett tuli samalle sataluvulle tekemällä viimeiseen sarjaansa täydet 300. EJ:n tulos on 3833. Kolmantena jatkaa pikkuveli Zac Tackett. Hän on jäänyt jo jonkin verran, 3751. 12 miestä keilaa perjantaina 12 sarjan round robinin ja vielä neljän parhaan porraspelit.

Osku Palermaan ja Santtu Tahvanaisen pelit olivat vaisuja. Palermaa keilasi toiseen blokkiinsa 1678 ja teki yhteensä 3322 (207,6) ja sillä hän sijoittui 51:ksi. Tahvanainen keräsi torstaina 1654 ja yhteensä 3295 (205,9). Sijoitukseksi tuli 57.

Kysymykseen, mikä mättää, Santtu vastasi:

– Sen kun tietäis, ehkä vaikeinta on se, että on helpohkoa, ei missään nimessä helppoa, mutta helpompaa kun viimekaudella, niin tarvitsee enemmän tulosta ja sitten sitä lähtee tekemällä tekemään. Mutta eipä tässä oo ku vasta ekat kisat takana ja fiilis on kyllä, et koko ajan ollaan lähempänä että loksahtais peli kohilleen.

 

Round robin alkaa Suomen aikaa klo 18, toinen osa iltakymmeneltä ja porraspelit aamukahdelta.

 

Pekka Korpi

Kuva: Matchroom Sports

Tulokset

PBA:n sivuille