Brunswick Ballmaster Open jatkui torstaina välipäivän jälkeen kahdella karsintaerällä. Päivän parhaan tuloksen teki Jesse Kallio, joka keilasi päivän ainoan varman finaaliin riittävän tuloksen 1406. Iltaerässä oli puolestaan iso kattaus keilailun huippunimiä, mutta yllättäen erän tulostaso jäi matalaksi.

Iltapäivän karsintaerässä Jesse Kallio teki kovaa jälkeä, vaikkakin myös hänellä haasteet alkoivat kolmen sarjan jälkeen. Kahteen seuraavaan sarjaansa Kalliolle vaisummat pisteet, mutta hän onnistui tekemään päätössarjaansa päivän isoimman sarjansa 257. Yhteispisteet 1406, joilla Kallio varmisti paikan finaalivaiheeseen.

– Hyvältähän tämä tuntui. Tiistaina kävin pari erää heittämässä ja niissä molemmissa aloitin hyvin, kun niissäkin oli molemmissa kahteen sarjaan yli 500, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Haasteet alkoivat itseasiassa tänäänkin, mutta selvisin niistä paremmin kuin toissa päivänä. EBT:n pallosääntö on sellainen, ettei sarjojen välissä saa himmentää palloja, joten pitää pystyä reagoimaan muutoksiin nopeasti.

Kallio sanoo hyvin, että tiukoissa paikoissa on myös mielekästä pelata, kuten tänään viimeisen sarjan aikana.

– Siinä vain pitää keskittyä mahdollisimman hyvin. Mutta kyllä itse ainakin tykkään myös niistä tilanteista, kun viimeiseen sarjaan pitää onnistua tehdä tulosta. Tänäänkään ei tasku ollut koko ajan hallussa, niin piti löytää niitä oikeita ratkaisuita. Siinähän tämän lajin suola on ja tylsäksi kävisi, jos nuo tiukat tilanteet eivät tuntuisi miltään. Pienellä jännityksellä saa myös paremman keskittymisen.

Kallio on siinäkin mielessä mielenkiintoinen seurattava tämän vuoden turnauksessa, että hän on ollut lähellä isoa menestystä ollen kolmena edellisenä vuonna viides, viides ja kolmas.

– Nyt vähän tuntuu itsestäni, että haasteellista on yltää niihin sijoihin, mutta finaalit ovat aivan eri peli. Nälkää minulla ainakin riittää noiden edellisten vuosien jälkeen.

Iltapäivän erän toiseksi keilasi Tanskan Mathias Gronne Ankerdal (1389) ja kolmanneksi Samuli Tiainen (1371).

Iltapäivän erässä yllättävän vaisua

Klo 18.00 alkanut päivän toinen karsintaerä oli pullollaan huippukeilaajia, kun erässä nähtiin paljon kilpailuun tänään saapuneita ulkomaalaistähtiä sekä kotimaisia huippukeilaajia. Mukana oli muun muassa iso määrä Ruotsin maajoukkuekeilaajia, kuten Jesper Svensson ja James Blomgren.

Kovasta kattauksesta huolimatta tulostaso jäi vaisuksi. Erän parhaan tuloksen 1369 keilasi Ruotsin Karl Wahlgren. Pyry Puharinen puolestaan oli neljän sarjan jälkeen kärjessä ja hyvässä tahdissa tekemässä isoa tulosta, mutta viidenteen sarjaan Puhariselle ikävä notkahdus ja 156 pisteen sarja. Hän oli lopulta erän toinen 1352 pisteellään.

– Hyvältä kuitenkin tuntui keilata tänään ja tuli huono ratapari huonoon aikaan ja se rankaisi paljon tuossa viidennessä sarjassa. Varmaan iltaerässä kaikilla pelaajilla oli omat haasteensa, koska radat muuttuvat tällä hetkellä todella paljon verrattuna aikaisempaan. Varmaan monilla kovilla pelaajilla oli tänään myös kokeilua, kun olivat ensimmäistä erää pelaamassa ja sekin toi paljon muutoksia radoille. Huomenna yritän päästä keilaamaan, mutta viimeistään lauantaina taas lähdetään hakemaan tulosta, Puharinen kertoi erän päätteeksi.

Pyry Puharinen keilasi neljään sarjaan 973 pistettä, mutta sen jälkeen alkoivat haasteet.

Karsinnan matemaattinen ennuste 38 parhaan joukkoon on tällä hetkellä 1342 pistettä. Brunswick Ballmaster Openin karsinta jatkuu huomenna perjantaina kolmella karsintaerällä klo 10.00 alkaen. Kaksi jälkimmäistä erää pelataan klo 14.00 ja klo 18.00.

Seuraa turnauksen kulkua näistä linkeistä:

Turnauksen kotisivut  
Tulossivu
Kilpailuerät  
Online scoring
Livelähetykset 

Teksti ja kuvat Henri Havusela