Seniorien mestaruussarjan kolmas kierros oli tapahtumarikas ja sarjataulukkoa tasaava. Päivän kaksi parasta joukkuetta, TKK ja Patteri, voittivat viisi peliään seitsemästä ja muut vähemmän. Alkukauden kaksi kärkijoukkuetta, GB ja XO eivät Tapiolassa aivan onnistuneet ja niin sarjataulukon kärki tasoittui mukavasti.

Päivän aluksi näytti siltä, että kotihallissaan keilaava Patteri ottaisi selvän kierrosvoiton, kun se voitti viisi ensimmäistä sarjaansa. Kuudennessa matsissa sarjakärki GB nipisti bonuspisteet pienimmällä mahdollisella erolla, 750-749. Myös viimeinen ottelu jäi Patterilta voittamatta, pisteet nappasi Jyrä 775-760. TKK:n päivä oli tasan toisen mallinen. Kahteen ensimmäiseen sarjaan tuli tappiot, ensin Patteri otti bonarit 805-792 ja sitten voiton vei GB 847-819. Siitä eteenpäin hallitseva mestari ei enää kompuroinut, vaan voitti viisi peliä putkeen ja sitä myötä se nousi viimeisen sarjan myötä päivän parhaaksi joukkueeksi 6419 pisteellään. TKK:n keskiarvo seitsemään sarjaan oli mukavanlainen 831,1. Patteri taipui kakkoseksi 96 pisteen erolla keskiarvolla 817,6.

Kierroksen kolmoseksi keilasi Tornados, joka aloitti päivän mukavasti kolmella voitolla. Neljännessä ottelussa kohtasivat siihen asti tappiottomat Tornados ja Patteri. Tuon matsin vei kotijoukkue Patteri selvästi 872-761. Loppupäivästä Tornados voitti vielä yhden pelin ja otti neljän voittonsa myötä kolmossijan. Päivän parasta tulosta keilasi Ysisata Varkaudesta, sen keskiarvo oli 856,0. Ysisadalle kirjattiin myös päivän paras sarja 988.  Mutta kun vastustajat keilasivat matseissa vielä kovempaa, Ysisata saalisti vain kaksi voittoa ja jäi 187 pistettä TKK:n taakse neljänneksi. Kahden kierroksen jälkeen piikkipaikalla ollut GB oli vaisu. Se keilasi koko kierroksen huonointa tulosta, keskiarvoksi tuli vain 786,0. Voittoja kertyi kuitenkin neljä ja sillä GB onnistui pitämään eron tamperelaisiin vain 437 pisteessä ja se riitti pitämään oravapaidat edelleen sarjakärjessä. Kakkosena ollut Porin XO hävisi viisi ensimmäistä peliään. Kahden viimeisen voitto oli kuitenkin tarpeeksi säilyttämään kakkossijan, kun kierros meni sopivasti sekaisin. TKK nousi kolmanneksi, Tornados on neljäntenä ja Patteri viidentenä. Sen verran erot tiivistyivät, että neljä ensimmäistä porukkaa on vain reilun 200 pisteen sisällä, eikä Patterinkaan ero, 628, ole mahdoton. Ysisata,1000, Jyrä 1929 ja Juvel-Team 1990, ovat jo jäännet selvemmin. Kausi on toki vasta puolessa välissä.

Ysisadan lisäksi vain Jyrä ylitti 900 rajan tuloksellaan 975. Parisarjoja tuli sitten niin runsaasti, että olisi helpompi luetella alle parin jääneet pelit. Kahdeksasta joukkueesta viisi keilasi yli paritahtia ja kaksi seuraavaakin päälle 790 lukemia.

Henkilökohtaisesti tehokkain oli XO:n Antti-Pekka Lax, joka paukutti seitsemään sarjaan tuloksen 1542, mikä tarkoittaa keskiarvoa 220,3. Päälle 1500 keilasivat myös Ysisadan Kari Hurri, 1521/217,3, Ysisadan Janne Heikkiläinen, 1513/216,6 ja Jyrän Marko Meriluoto, 1501/214,4. Keskiarvollisesti kolmonen oli Ysisadan Petri Riikonen, jonka viiden sarjan tulos 1084 antoi lukeman 216,8. Päivän paras sarja, 279, lähti Meriluodon kädestä.

Kolmen kierroksen jälkeen kausikeskiarojen listaa johtaa Lax lukemalla 217,1/14, perässään GB:n Jouko Kuossari 214,2/14 ja Heikkiläinen 214,1/14.

Patterin Jari Honkanen jutteli tuntojaan pelien jälkeen.

• Ruokailun jälkeen, kun oli kolme sarjaa pelattu, alkoi homma elää. Melkein kaikki matsit olivat tasaisia kasiruutuun saakka, saimme ne sitten käännettyä. GB- ja Jyrätappiot olivat nekin lähellä, ei olisi tarvittu paljoa niissäkään.
  • Pelasimme koko ajan neljällä miehellä, alkoi jo senioreita väsyttää loppua kohti, Jari virnisteli.
  • Alkukauden kelit ovat olleet vähän helpommasta päästä, niin tänäänkin. Mutta mieluummin näin, kuin turhan vaikeita, tämä sopii koukkupolville.
  • Loppukauden tavoite on mitali, kuten viime kaudellakin. Tuo tavoite näytti vähän jo karanneen parilla ensimmäisellä kierroksella, mutta nyt noustiin taas mukaan ja jahtaamme taas sitä porraspelipaikkaa, Honkanen lopetti.

Kuva: Jani Rontti