PBA World Championships jatkui kahdella kuuden sarjan blokilla, joiden avulla keilaajajoukko karsittiin ensin 24:ään ja siten 16. Komeimman nousun ensimmäisessä vaiheessa teki Tommy Jones, joka paukutti kuuteen sarjaan mahtipelin pistein 1524 (254,2). Tuolla tuloksella hän nousi viidenneltä sijalta ykköseksi. Jason Belmonten blokki 1498 (249,7) nosti hänet tilalta 12 neljänneksi. Kärkipaikkaa pitänyt Jakob Butturff löytyi tuossa vaiheessa kakkossijalta.

Toisessa blokissa Belmo jatkoi hurjasteluaan. Hän paransi kuuden sarjan tulostaan kolmella pinnalla 1501:een ja kipusi kakkoseksi ajaen karussa olleen Jonesin lähes kiinni. Tommy kuitenkin pitää edelleen ykköspaikkaa, kun jäljellä on 16 miestä. Nämä kaksi ovat päälle 230 keskiarvon. Kolmanneksi nousi Jason Sterner, mutta hän on kärkikaksikkoa yli sata pistettä jäljessä.

Koko mukaan päässyt ruotsalaisviisikko selvitti ensimmäisen katkon, mutta toisessa kahdelle tuli noutaja. Jesper Svensson, Rasmus Edvall ja Martin Larsen jatkavat sijoilla 13-15, William Svensson ja Pontus Andersson lähtivät laulukuoroon.

Turnauksen rataolosuhteet ovat olleet asiakasystävälliset, sillä kolmesatasia on tehty kaikkiaan 17 kappaletta. Kahdessa viime vaiheessa, jolloin hoitona on 43 jalkaa pitkä Earl Anthony, niitä tehtiin kolme, kaatajina olivat Svensson, Jones ja Darren Tang.

Ensi yönä keilataan taas kaksi kuuden sarjan blokkia ja porukkaa harvennetaan ensin kahdeksaan ja sitten viiteen lopulliseen finalistiin.

 

Pekka Korpi

Kuva: PBA

PBA:n sivuille