Iltapäivällä keilattiin Ballmaster Openin toiseksi viimeinen karsintaerä. Radat täyttyivät huippukeilaajista ja uusia finaalituloksia saatiin useammalta keilaajalta. 

Erän kaksi parasta keilaajaa olivat Italian Nicola Pongolini (1398) ja Juho Rissanen (1373), joilla molemmilla oli kuitenkin jo loppukilpailuun riittävät tulokset alla. Rissasella oli paikka parantaa karsinnan sijoitustaan, kun hänellä oli viiden sarjan jälkeen komea tulos 1202, mutta viimeinen sarja 171 tarkoitti sitä, että hänen edellinen tuloksensa 1388 pitää hänet karsinnan 16. sijalla ennen viimeistä karsintaerää.

Erän kolmanneksi yltänyt Tanskan Mikkel Sörensen keilasi Rissasen tavoin 1373 pistettä ja ansaitsi itselleen paikan loppukilpailussa. Lisäksi karsintarajan ylittävissä tuloksissa onnistuivat Ruotsin Carl Eklund (1363), Italian Erik Davolio (1362) ja Islannin Arnar Jonsson (1341).

17. karsintaerän kaikki tulokset

Sörensen oli onnistumisen jälkeen helpottunut.

– Tuskailin paljon aikaisemmissa erissä. Onnekseni meillä on mukana täällä Tanskan maajoukkuevalmentaja ja hänen kanssaan olemme käyneet paljon läpi sitä, miten saisimme ratkaistua haasteet radoilla ja nyt tuli onnistuminen. Siitä tulee oikeasti todella hyvä fiilis, kun pelaat ensin useamman erän ilman tulosta, mutta sen jälkeen onnistunut viime hetkillä selvittämään tien loppukilpailuun. Fiilis on erittäin hyvä juuri nyt, Sörensen sanoo.

Sörensen on aikaisemmin osallistunut Ballmaster Openiin neljä kertaa ja edennyt joka kerta loppukilpailuun, joten nyt edessä on viides kerta.

– Kukapa keilaaja ei haluaisi pelata Ballmaster Openin finaalipäivänä? Rataolosuhde on tänä vuonna omasta mielestäni jopa vaikeampi, mitä se on joinakin vuosina ollut ja se rankaisee pelaajia virheistä.

Seuraavaksi Sörensen lähtee valmistautumaan huomiseen loppukilpailuun.

– Turnaus on iso juttu kaikille pelaajille, joten tänään pitää levätä hyvin, jotta huomenna on mahdollisimman hyvässä iskussa. Voimme olla ylpeitä siitä, että olemme täällä ylipäätään pelaamassa, vaikka kausi on koronaviruksen takia erilainen.

Sörensen lähtee valmistautumaan loppukilpailuun, mutta vielä on lauantaille yksi karsintaerä sekä Desperado niille pelaajille, jotka eivät vielä ole yltäneet lopputulokseen riittävään tulokseen. Esimerkiksi hallitseva Ballmaster Open -voittaja Samu Valaranta saapui tänään pelaamaan turnaukseen, mutta ei ensimmäisellä yrityksellään saanut finaalitulosta.

Nähtäväksi jää, saako Valaranta viimeisessä karsintaerässä riittävän tuloksen tehtyä, ja miten muut viimeiseen erään osallistuvat onnistuvat omassa pelissään.

Viimeinen karsintaerä alkaa klo 15.15, minä jälkeen vuorossa on vielä Desperado, josta etenee vielä yhden sarjan perusteella kolme keilaajaa loppukilpailuun. Desperadon jälkeen keilataan vielä lauantaina 250eXtran finaali.

No250eXtran voittajat ovat sen sijaan jo selvillä. Erissä 1-15 300eXtran osallistujat osallistuivat myös No250eXtraan, joka koronatilanteesta johtuen pelattiin tänä vuonna ilman loppukilpailua.

Korkeimman alle 250 tuloksen pienimmällä sarjaerolla heitti Saksan Andreas Hermitschek. Tulokseksi muodostui 203, joka toisin sanoen on pienin sarja pelissä, jossa ei ole yli 250 sarjaa. Andreas voitti tästä 200€.

Heikoimman alle 250 tuloksen pienimmällä sarjaerolla heitti Tuukka Suokas. Tulokseksi muodostui 148, joka toisin sanoen on pelin paras sarja. Tuukka voitti tästä 100€.

Ballmaster Openin laskennallinen finaalirajaennuste ennen viimeistä karsintaerää: 

38 parhaan joukkoon 1341

Erät 12-14 1324

Erät 9-11 1313

Erät 1-8 1336

Seuraa viimeistä karsintaerää kilpailujärjestäjän livelähetyksestä:

Ballmaster Open – livelähetykset

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille