Varkauden Mainarit paransi tulostaan Vantaalla Tixi Bowlingissa selvästi lauantain pelien jälkeen ja oli kovassa iskussa liigaradoilla sunnuntaina voittaen kaikki pelinsä.

Mainarit oli myös kauden avauskierroksella vahvin joukkue, joten varkauslaiset jatkavat selvässä johdossa miesten SM-liigassa. Lauantaina päivän joukkue oli Helsingin GB, mutta sunnuntaina Mainarit voitti kaikki viisi peliään ja vieläpä niin selvästi, että joukkue keräsi 94 sarjapistettä jaossa olleista sadasta pisteestä.

Sarjassa toisena oleva TPS oli Mainarien jälkeen päivän toiseksi paras joukkue keräten 62 sarjapistettä sunnuntaina, minkä lisäksi TPS keilasi myös eniten keilapisteitä.

Mainarien vahva tulos tarkoittaa sitä, että ero kärjessä kasvoi 58 pisteeseen joukkueen hyväksi. Kolmantena sarjataulukossa on Lahden Bay, jolla eroa TPS:ään on nyt sarjataulukossa 26 pistettä.

TPS on SM-liigassa toisella sijalla. Jesse Kallio keilasi sunnuntain isoimman tuloksen 1211.

Helsingin Patteri on hienosti neljännellä sijalla vain viiden pisteen päässä kolmannesta sijasta. Kärkijoukkueiden haastajana liigakauteen lähtenyt Patteri hävisi sunnuntaina vain yhden ottelun ja oli sunnuntaina Mainareiden ja TPS:n jälkeen päivän kolmanneksi vahvin joukkue keräten TPS:n tavoin 62 sarjapistettä päivän otteluistaan. Sarjanousija Kouvolan AllStars on myös pelannut hyvin kahdella ensimmäisellä liigakierroksella ja on aivan Patterin niskassa kiinni sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Sarjatilanne sunnuntain pelien jälkeen

Henkilökohtaisissa tuloksissa korkeimmalle nousivat TPS:n Jesse Kallio (5s 1211) ja Juuso Rikkola ( 5s 1188). Mainareiden sunnuntain tehokkaimmat pelaajat olivat Lenni Juutilainen (1176) ja Tomas Käyhkö (1133), jotka molemmat myös voittivat kaikki mies miestä vastaan -pelinsä.

Henkilökohtaiset tulokset

Dubain MM-kilpailuissa single-hopeaa saavuttanut Käyhkö oli erityisesti tyytyväinen siihen, miten Mainarit paransi peliään lauantain jälkeen.

– Eilinen päivä tuntui itsestä lähes katastrofilta, vaikka ei sekään nyt loppujen lopuksi niin huonoa ollut, kun kolme peliä onnistuimme voittamaan. Tänään ei sitten paljoa pisteitä annettu pois. Hieno päivä koko joukkueelta, eikä tänään tullut paljoa edes tiukkoja pelejä, vaan onnistuimme varmistamaan usein voiton jo ennen viimeisiä ruutuja, Käyhkö tiivistää kierroksen tapahtumia Mainareiden osalta.

Mainarit on aloittanut liigakauden lähes parhaalla mahdollisella tavalla, kun kärjessä on selvä ero muihin joukkueisiin ja joukkue on ollut molempien kierrosten ykkösjoukkue.

– Pari edellistä kautta ovat menneet heikommin ja nyt olemme saaneet lähes parhaan mahdollisen alun tähän kauteen. Toivottavasti saamme jatkettua näin myös seuraavilla kierroksilla, Käyhkö sanoo.

Seuraava miesten liigakierros keilataan Turun Kupittaalla helmikuussa. Tätä ennen Käyhköllä on paljon edessään ja kalenteriin mahtuu tammikuussa muun muassa Ballmaster Open sekä miesten EM-kotikilpailut Talissa.

– MM-kisojen jälkeen pidin ihan hetken taukoa, mutta jonkun verran olen keilannut kotimaan kilpailuita. Seuraava tauko pidetään jouluna ja sen jälkeen on AIK-turnaus, Ballmaster, joten hyvin ehtii valmistautua EM-kilpailuihin, Käyhkö sanoo.

Tässä uutisessa seurasimme aikaisemmin päivän tapahtumia:

1. ottelut, kaikki tulokset

Sarjakärki Mainarit aloitti päivänsä puhtaalla 20-0-voitolla, kun RäMeen pelaajista kukaan ei yltänyt paritulokseen. Mainareilta päivän aloitti vahvinten ankkuri Juho Rissanen, joka keilasi 245 pistettä. Sarjataulukon kannalta mielenkiintoisessa ottelussa TPS ja GB kohtasivat toisensa päivän avausottelussa. Turkulaiset eivät päästäneet GB:tä jatkamaan nousua sarjataulukossa ja TPS nappasi voiton pistein 16-4 (1190-1142). Eilen suurimman osan päivästä sivussa ollut Jesse Kallio keilasi ankkurin paikalla TPS:lle ison sarjan 268, joka oli myös avausotteluiden isoin henkilökohtainen tulos.

Eilen hyvän päivän pelannut Seinäjoen WRB aloitti myös sunnuntain hyvin voittamalla kotijoukkue BC Storyn 16-4. Seinäjokelaisten vahvin suorittaja oli nuori Simon Tissarinen 259 pisteellään.

Isoja sarjoja tekivät myös Bayn Santtu Tahvanainen, Simo Leskinen (244) ja Roni Leskinen (266), joiden hyvän startin ansiosta myös lahtelaiset aloittivat päivänsä 16-4-voitolla Mistralista.

2. ottelut, kaikki tulokset

TPS teki toisessa ottelussa RäMettä vastaan loistotuloksen 1208 ja voitti sillä ottelun 20-0. Turkulaisista useampi keilaaja ylsi isoihin tuloksiin: Juuso Rikkola 266 pistettä, Jesse Kallio 266 pistettä ja Jarno Marjakangas 268 pistettä. Kun myös Mainarit voitti kärkipään kamppailussa oman ottelunsa Bayta vastaan 18-2, alkaa Mainareilla ja TPS:llä syntyä kaulaa muihin sarjataulukon kärjessä.

TPS:n Jesse Kallio on keilannut kahteen sarjaansa huipputuloksen 534 (KA 267).  Kallion seurakaveri, eilisen päivän tehokkain pelaaja Juuso Rikkola, on jatkanut eilistä tahtiaan ja hänelläkin on kasassa 512 pistettä kahdesta ottelusta, mikä antaa keskiarvoksi 256. Vasta 16-vuotias Bayn keilaaja Roni Leskinen on tehnyt myös kovaa tulosta ollen TPS-kaksikon jälkeen päivän kolmanneksi tehokkain pelaaja tuloksella 496 (KA 248).

3. ottelut, kaikki tulokset

Lahden Bay otti kolmannessa ottelussa tärkeät 18 pistettä WRB:tä vastaan ja kavensi eroa sarjataulukossa TPS:ään, joka hävisi oman ottelunsa GH:ta vastaan 14-6.

Eilisen päivän joukkueella GB:llä on erikoinen tilanne, kun joukkue on kerännyt kolmesta ottelusta kaikista joukkueista toiseksi eniten keilapisteitä, mutta kahdella tappiolla joukkue on kerännyt vasta 9. eniten sarjapisteitä tänään. Kolmannessa ottelussa TKK nappasi voiton GB:stä 16-4.

Joukkueet ovat sunnuntaina pelanneet paljon ristiin ja sarjapisteet ovat jakautuneet tasaisesti. Mainarit on vankistanut johtoaan sarjataulukon kärjessä voittamalla kaikki kolme peliään. Kolmannessa pelissään varkauslaiset voittivat AllStarsin 18-2 ja Mainareilla on kasassa sunnuntailta tässä vaiheessa 56 sarjapistettä.

Mainareilla vahvasti on keilannut Lenni Juutilainen, jolla on kolmesta sarjasta kasassa 713 pistettä. Kolmen kärki henkilökohtaisissa tuloksissa nyt: Juuso Rikkola (TPS) 755, Kimmo Lehtonen (GB) 735 ja Niko Oksanen (AllStars) 731.

4. ottelut, kaikki tulokset

Mainarit on erottunut tänään edukseen ja joukkue on lähellä kierroksen joukkueen titteliä, kun se voitti myös neljännen ottelunsa BC Storya vastaan puhtaasti 20-0. Mainarit on varmistanut olevansa jo sunnuntain vahvin joukkue. Se on voittanut kaikki ottelunsa tänään ja koko viikonlopun pisteissäkin se on kärjessä, kun pisteitä on 10 ottelusta kasassa 140.

TPS:llä pisteitä on kasassa viikonlopulta 129. Turkulaiset hävisivät päivän neljännessä ottelussaan AllStarsille tiukassa ottelussa 15-5  (1030-1015).

Eilen päivän joukkueena pelannut GB on puolestaan hävinnyt neljästä pelistään tänään kolme ja helsinkiläisten orastava nousu sarjataulukossa on tyrehtynyt. Kolmen kärki sarjataulukossa tässä vaiheessa Mainarit (319), TPS (264) ja Bay (248).

5. ottelut

Mainarit varmisti päivän ja kierroksen joukkueen tittelin, kun se voitti GH:n 18-2. Myös vahvasti sunnuntaina keilannut TPS voitti päätösottelussaan Bayn 15-5 ja turkulaiset ovat päivän toiseksi paras joukkue. Tasapisteisiin TPS:n kanssa ylsi Patteri, joka pelasi sunnuntaina hienosti voittaen viidestä pelistään neljä.