Suomen Keilailuliiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina Vantaalla Sokos Hotelli Flamingossa.
Liittoisissa asuva ja Turun Keilailuliittoa edustava Jari-Pekka Laiho on valittu SKL:n hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi kalenterivuoden 2022 saakka. Varapuheenjohtajaehdokkaaksi oli ennakkoon ilmoittautunut neljä henkilöä istuvan varapuheenjohtaja Raimo Palokosken erotessa tehtävästään 20.8.2021. Jyväskylän Keilailuliiton ehdokas Olli Haakana, Helsingin Bowlingliiton ehdokas Janne Kolhonen, Turun Keilailuliiton ehdokas Jari-Pekka Laiho ja Satakunnan ehdokas Jaakko Räikkönen.
Muita ehdokkaita ei kokouksessa esitetty eikä muita ehdokkaita tullut paikalle. Sovittiin, että sääntöjen mukaan enemmistö äänimäärä (50 %<) tulee olla valittavalla varapuheenjohtajalla, joten äänestettiin. Ensimmäisellä kierroksella äänimäärät menivät: Haakana 5, Kolhonen 5, Laiho 6 ja Räikkönen 2. Toiselle äänestyskierrokselle suoraan Laiho ja Haakana arvalla. Toisen äänestyskierroksen jälkeen Laiho sai 13 ääntä ja Haakana 5 ääntä. Liittohallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin näin Jari-Pekka Laiho Turusta.
Laiho on harrastanut lajiamme 13-vuotiaasta asti, eli noin 18 vuotta. SM-liigaa hän on keilannut useamman joukkueen riveissä, yhteensä seitsemän kautta aikanaan. Tällä hetkellä 31-vuoden iässä hänen keilailunsa on jäänyt vähemmälle ja Laiho keilailee ilman tavoitteita omaksi ilokseen sen, mitä töiltään ja muilta velvollisuuksiltaan ehtii. Nyt hänen kiinnostuksen kohteensa on siirtynyt omasta keilaamisesta lajin kehittämisen pariin. Tästä osoituksena on mm. Turun keilailuliiton hallituksen jäsenyys sekä Turun Keilailuliiton markkinointitoimikunnassa aktiivinen vaikuttaminen.
Koulutukselta Laiho on Bachelor of Law, jonka tittelin hän on saanut opiskeltuaan Tallinnan Law Schoolissa 2010-2015. Nykyään Laiho toimii RE/MAXlla Expansion Managerina, vastuuna maailman suurimman kiinteistönvälitysketjun Suomen kasvu. Tätä ennen hän on toiminut myös kiinteistönvälittäjänä sekä pankkiirina.
Kokouksen agendalla oli myös toimintakertomuksen 2020-21 hyväksyminen ja talousarvion 2022. Molemmat hyväksyttiin yksimielisesti.
Hallituksen puheenjohtaja Olli Hossi kävi läpi hallituksen esittämää talousarviota. Valtionapujen oletetaan säilyvän ennallaan vuonna 2022, mutta seuraavasta vuodesta ei ole takeita, kun OKM:n jakamat veikkausvoittorahat uhkaavat pienentyä. Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tukipäätös oli jo saatu 77 000 eurosta. Budjetin loppusumma on yli miljoonan, tähän vaikuttaa miesten EM-kotikisat. Arvokilpailuja on tältä vuodelta 2021 siirretty ja se tuonee vuodelle 2022 parikin ylimääräistä arvokilpailua, kun maailmanliitto vielä on jakanut MM kisoja jokaiselle vuodelle, niin että, joka toinen vuosi olisi henkilökohtaiset MM-kisat ja joka toinen vuosi joukkue MM-kisat. Arvokilpailujen siirroista ja peruuntumisista johtuen ylijäämää tulee olemaan vuodelta 2021 ja siitä osaa tullaan käyttämään vuoden 2022 budjetissa.
Hallituksen esitys, jonka Hossi esitteli ja kertoi perustelut oli, että jäsenmaksuihin esitetään 10 euron korotuksia henkilöjäsenille, junioreille sekä seuroille. Jäsenmaksut olisivat korotusten jälkeen: henkilöjäsen 50 euroa, juniorijäsen 25 euroa, ensilisenssi/uuden keilaajan etukortti jäsen 20 euroa (SKL:n osuus 10 euroa) ja parakeilailun jäsen 20 euroa (SKL:n osuus 10 euroa). Seuramaksu 100 euroa. Liittymismaksua ei esitetty perittävän. Asiasta keskusteltiin. Valtuusto hyväksyi jäsenmaksujen korotukset.
Sami Järvilä